Середа, 04.24.2024, 11:31 PM
Вітаю Вас Гість | RSS

Тернопільська СШ №17 ім. В. Вихруща

Оголошення
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 195
фінансовий звіт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Вересень » 28 » В.О. Сухомлинський - творець "школи радості"
3:46 PM
В.О. Сухомлинський - творець "школи радості"

       "Людина лише тоді людина, коли вона людству друг"- ці слова якнайкраще підходять, коли мова йде про В. О. Сухомлинського. Його називають великим діячем освіти, якому були властиві подвижництво, повна самовіддача, благородство. Сільський учитель і оригінальний теоретик педагогіки, талановитий директор школи, автор сотень віршованих і прозаїчних мініатюр, дуже скромна і сором'язлива людина і безстрашний, яскравий полеміст і публіцист — такою цілісною натурою постає перед нами В. О. Сухомлинський.

      Робочий день В. О. Сухомлинського починався рано. Думки, які народжувались у вранішні творчі години, потім утілилися в 36 книг і понад 600 статей. Його завжди бачили з книгою; якщо назрівала якась проблема, вона глибоко вивчалася в педколективі, тому багато знахідок Павлиської школи так широко застосовувалися в масовій практиці. Сухомлинському належить ідея організації психолого-педагогічних семінарів для батьків, які широко розповсюджувалися. Циклами систематичних лекцій у Павлиші були охоплені всі вчителі,батьки та діти.

    Чимало висловів Сухомлинського стали крилатими. Ось деякі з них:

- "Ти живеш серед людей. Не забувай, що кожний твій вчинок, кожне твоє бажання позначається на людях, що тебе оточують. Знай, що є межа між тим, що тобі хочеться, і тим що можна. Перевіряй свої вчинки... Роби все так, щоб людям, які тебе ото­чують, було добре".
- "Ти користуєшся благами, створеними іншими людьми. Люди дають тобі щастя дитинства. Плати їм за це добром".
- "Усі блага і радощі життя створюються працею. Без праці не можна чесно жити... Нероба, дармоїд – це трутень, що пожирає мед працьовитих бджіл. Навчання – твоя перша праця. Йдучи до школи, ти йдеш на роботу".
"Будь добрим і чуйним до людей. Допомагай слабким і без­захисним, ... товаришу в біді. Не завдавай людям прикрості. Поважай та шануй матір і батька, вони дали тобі життя, вони виховують тебе, вони хочуть, щоб ти став чесним громадянином, людиною з добрим серцем і чистою душею".

      Сухомлинський був справжнім знавцем і дослідником  психології  людини, він глибоко розумів душу людини, її переживання, почуття, прагнення  і сподівання, досконало знав психологію батьків і дітей, молодшого і старшого поколінь, міжособових стосунків у дитячих колективах.

   

Переглядів: 452 | Додав: Lena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz